onsdag 23. mars 2011

Sjokolademoussekake- Lavkarbo denne også :-) Helt uten mel, melk og evt uten sukker.

Har hentet denne også fra Det søte Liv. Den var nydelig! Den heter Arne Brimis sjokolademoussekake. Klikk deg inn på det søte liv for å se bilde. :-)
Dette er ikke bilde av kaken, har lånt det fra evernewrecipes.com.  Kaken i oppskriften er delt i 2, ett lag med stekt sjokolademousse og ett lag med "vanlig" sjokolademousse. Så den kan likne litt på denne :-)
280 g smør som tåles eller kokosolje
280 gram mørk sjokolade eller sukkerfri sjokolade
280 gram sukrin, xylitol eller kokossukker
9 eggeplommer
14 (!) eggehviter


Sett ovnen på 170 grader.
Smelt smør, sukker (kaller det sukker, jeg) og sjokolade i vannbad. Rør blandingen jevn.
Bland eggeplommene inn i sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i moussen. 
Ha 2/3 av blandingen i en liten bakepapirkledd langpanne (20x30 cm)
Sett resten av moussen inn i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen i romtemperatur. Sett kaken så i kjøleskapet og la den bli kald. ca 1 time.
Ha så resten av sjokolademoussen over kaken og sett den inn i kjølskapet igjen natten over slik at sjokolademoussen stivner skikkelig.
Dagen etter tas kaken ut av ovnen og løftes forsiktig ut ved å ta tak i bakepapiret.
Bruk en skarp kniv som dyppes i varmt vann for å skjære porsjonsstykker. Løft kakestykkene fra papiret med en stekespade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)