tirsdag 24. november 2015

Glutenfri og melkefri Sjokoladesnøballcookies - Fri for korn - paleo uten melis ;)

Disse lagde jeg igår og de forsvant raskt, så lag gjerne dobbel deig, eller trippel eller enda mer ;)
De var myke og hadde en fantastisk rik sjokoladesmak. De er uten mel av korn, kun mandelmel, så de kan havne under paleokategorien hvis du ruller de i melis av kokossukker. Tenk deg, sunn julekake - går det an?
De kalles Chocolate snowball cookies eller også Chocolate crinkle cookies.
De heter nok snøballcookies fordi de ser ut som snøballer FØR steking.

Etter steking ser de slik ut. Myke med deilig , rik sjokoladesmak.

Til ett brett med ca 20 stk trenger du:
1,5 dl mandelmel
1,5 dl kakao
1 ts bakepulver
1/8 ts salt
1/2 dl pluss 1 ss smør, margarin eller shortening
1 1/2 dl kokossukker
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
50 g mørk sjokolade, smeltet
1/2 dl melis av sukker eller blend mengden kokossukker til fint pulver (husk å ha på lokk til alt har lagt seg (snakker av erfaring;D))

Bland de første 4 ingrediensene i en bolle.
Visp smør/shortening/margarin og kokossukker til det er godt blandet. 
Visp inn egg, vanilje og smeltet sjokolade. Bland inn mandelmelmiks til alt er godt blandet. 
Dekk med plast og sett i kjøleskap i 1 time. 
Dekk bakeplate med bakepapir. Sett ovnen på 180 grader.
Ta ut spiseskjestore biter av deigen og trill til kuler. Rull kulene i melis/kokosmelis og legg kulene på bakeplaten.
Stek 12- 14 minutter. La avkjøle noen minutter på platen før du legger de over på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.