tirsdag 29. november 2011

Julekuler, sjokoladekuler uten dårlig samvittighet.

Sjokoladekuler
Kilde: Soma

Her har du så mye nyttig samlet i en kule at det er nesten rart å kalle det godteri.
Kokosolje med alle sine superegenskaper
Havregryn med fiber og betaglukaner
Kokossukker som påvirker blodsukkeret mye mindre enn raffinert sukker. (G.I 35. Blomkål har G.I 30)
kakao, supermat stappet med mye god næring
Kokosmasse, fiber, og lavglykemisk
Vaniljekstrakt fra Madagaskar (b-vitaminer og mineraler)
"Kaffen" Dandy Blend som er laget av ekstrakt fra løvetann, sikori, rødbeter, bygg og rug (garantert glutenfri etter prosessen). Har du ikke det, kan du selvfølgelig bruke vanlig kaffe.
Disse er glutenfrie, melkefri, lavkarbo og stappfulle av sunne saker:

125 g myk extra virgin kokosolje. Jeg brukte denne
200 g glutenfri havregryn
180 g kokossukker, sukrin (erythritol) eller Xylitol (Birkesød) 
40 g kakao, har du ikke raw, kan du selvfølgelig bruke bakekakao
1 ss agavesirup, yaconsirup eller honning
4 ss kaffe eller "kaffe"
2 ts vaniljeekstrakt
Kokosmasse eller hakkede nøtter (feks. pistasjenøtter) til å rulle kulene i.


Bland alle ingrediensene i en bolle. Du kan også bruke food processor, men det gikk greit å røre det sammen med en skje. Ta toppede teskjestore klump og rull til kuler som du triller til kuler og ruller i kokos eller nøtter. Settes kjølig til de skal spises.

4 kommentarer:

  1. Disse så spennende ut! med fire skjeer kaffe/dandy blend, mener du da utblandet/drikkeklar eller pulver? :)

    SvarSlett
  2. Christine: Jeg blandet det ut i litt vann, så det ble 4 ss ferdig "kaffe"

    SvarSlett
  3. Takk for svar :) jeg lurer visst på en ting til, vaniljeekstrakten, kan den byttes ut med vaniljepulver? eller hvordan fungerer den?

    SvarSlett
  4. Christine: Det går sikkert fint. Oppskriften fra Soma brukte vaniljesukker, vaniljepulver går nok minst like bra. :-)

    SvarSlett

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.