fredag 7. oktober 2011

Sjokoladekake med mandemel

Videre i kokeboka Almond Flour Cookbook har datteren min prøvd ut denne oppskriften.
Den ble laget med Creamy Coconut Frosting, og så utrolig proff ut.
Beklageligvis glemte vi å ta bilde av kaka, for vi var så spent på hvordan den ble.
Så da blir det et helt annet bilde

Her er oppskriften:
2 cups /4,7 dl mandelmel av smuttede mandler, såkalt blanched almond flour. (hun brukte pulp/masse etter å ha lagd mandelmelk, og kaken ble nesten konfektaktig)
1/4 cup/0,6 dl kakaopulver
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 cup / 2, 25 dl agavesirup eller yaconsirup. (her ble det brukt kokossukker)
2 store egg
1 ts vaniljeekstrakt


Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en kakeform med druekjerneolje eller annen smaksnøytral olje og strø over mandelmel.
Bland sammen mandelmel, kakao, salt og bakepulver i en bolle. Bland sirup, egg og vaniljeekstrakt i en annen bolle og rør de våte ingrediensene inn i de tørre til alt er godt blandet.
Ha røren over i kakeformen. Den er litt fast, så du må glatte den utover i formen.
Stek i 35-40 minutter til en pinne stukket i midten av kaken kommer ut uten kakedeig på.
La kaken avkjøles i formen i 1 time og pynt så med denne kremen:


1 cup/2,25 dl kokoskrem. har du ikke det, kan du sette en boks kokosmelk i kjøleskapet til den skiller seg. Det er det tykke laget på toppen du skal bruke) Jeg har alltid en boks stående i kjøleskapet i tilfelle jeg trenger kremen.
1 cup/2,25 dl agavenektar eller yaconsirup. (her ble det brukt palmesukker, det gikk fint, selv om kremen ble lysebrun)
en klype salt
2 strøkne ss arrowrotpulver
1 ts vann
1 1/4 cups/ 2,85 dl kokosolje (smeltet i vannbad)


Kok opp kokosmelk, sirup eller kokossukker og salt under visping. Sett ned varmen og la det småputre i 8-10 minutter under omrøring. Bland sammen arrowrot og vann og hell dette i kokosmelken mens du hele tiden rører. Den blir fort tykk. Ta kjelen av platen og hell gradvis i kokosoljen mens du visper med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin med bakebolle og ballongvisp. Visp til blandingen er jevn og fin.
Sett bollen i fryseren i 30-40 minutter til frostingen blir fast.
Ta ut bollen og visp videre til frostingen er tykk og luftig.
Kan brukes til kaker, cupcakes eller mellom cookies.


Her ble den smurt utover kaken og sprøytet pent med sprøytepose med munnstykke. Det så berre lekkert ut, så det var synd vi glemte å ta bilde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad for alle kommentarer, både ris og ros :)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.